Ga naar de inhoud

De 3 beste muziekfestivals in Nederland

  • door

Ook al is het door de Corona maatregelen helaas momenteel niet mogelijk, dromen we er allemaal van om weer naar een festival te kunnen. Gelukkig voor ons zijn er in Nederland heel wat festivals waar we volop van kunnen genieten wanneer de maatregelen eindelijk zijn opgeheven. In dit artikel vind je de drie beste muziekfestivals van Nederland.

Zwarte Cross

Zwarte Cross is het allergrootste festival van heel Nederland met meer dan 220 duizend bezoekers. Bij dit festival gaat het niet alleen om de muziek. Het gaat hier juist om de gezelligheid, waarbij de meeste met een biertje in hun handen aan het genieten zijn van muziek, humor, stunts, crossen en vooral heel veel gekte. Er komen zoveel verschillende werelden bij elkaar, maar toch lijkt het enorm te werken als we kijken naar het aantal jaarlijkse bezoekers. Het feest begon in 1997 met maar duizend bezoekers, maar is in de decennia erna uitgegroeid tot het meest bezochte festival van Nederland. Het festival duurt vier dagen, maar er kunnen ook dagkaarten gekocht worden. Op deze manier kunnen mensen die geen vier dagen willen en/of kunnen ook één dag heen om te genieten van dit grote festival.

Pinkpop

Pinkpop is het op één na grootste festival van Nederland. Het vindt ieder jaar plaats in Landgraaf en duurt drie dagen. Het festival heeft de naam Pinkpop omdat het tijdens het pinksterweekend gehouden wordt en het gaat om popmuziek. Voeg deze twee samen en je krijgt Pinkpop. Er waren een aantal jaren waar het festival niet tijdens het pinksterweekend gehouden werd, namelijk in de jaren 2008, 2010, 2013, 2015 en 2016. Het festival wordt onder andere gesponsord door Coca-Cola en Brand bier. 

Lowlands

Lowlands staat in de top 10 festivals van Nederland, met maar liefst 60 duizend bezoekers per jaar. Het festival vindt plaats op het pretpark Walibi in Biddinghuizen. Er worden bij dit festival alleen tickets en campingkaarten verkocht, waardoor er niet meer dan 60 duizend kaarten verkocht kunnen worden. Iedereen koopt dus de kaarten voor het gehele weekend en blijft dus meestal ook het complete weekend genieten van de muziek. Op het festival worden maar liefst twaalf podia opgebouwd voor 250+ acts en optredens. Tijdens het festival kun je kamperen op een van de zes campings of je kunt een accommodatie huren op de gllamcamping. Op deze gllamcamping staan accommodaties klaar met bedden, stroom, opbergruimte, stoelen, tafels en je eigen badkamer. Dus na al dat dansen en feesten kun je een bad of douche nemen om op te frissen, dan kan je er de volgende dag weer tegenaan.