Ga naar de inhoud

Deze 5 goede Netflix original films zijn de moeite waard om te kijken

  • door

Netflix is sinds een aantal jaar niet meer uit ons leven weg te slaan als streaming service. Mede daarom heeft Netflix de mogelijkheid gehad om talloze eigen films voor ons te kunnen produceren. Sommige films van Netflix zelf zijn geen succes, maar deze vijf zijn wel de moeite waard om te kijken als jij een filmavondje houdt met je kids, vrienden, partner of gewoon alleen.

The Old Guard

The Old Guard is een Amerikaanse actie-fantasy film uit 2020. Het verhaal draait om het team van Andy (Cherlize Theron). Dit is een team van onsterfelijke huurlingen die met elkaar in verband staan via dromen. Deze huurlingen nemen klussen aan die andere huurlingen niet willen of kunnen voltooien. Tijdens een van de missies wordt op camera vastgelegd dat zij worden neergeschoten en korte tijd daarna uit de dood opstaan. Vanaf dat moment zijn ze niet meer veilig. Niet lang daarna krijgt het team van Andy een droom over het opstaan van een nieuwe onsterfelijke, wat al in een aantal eeuwen niet meer is voorgekomen. Ze proberen alles om haar veilig te stellen en te rekruteren voor hun team, terwijl ze tegelijkertijd de vijand proberen te ontvluchten. 

Extraction

Extraction, met Chris Hemsworth in de hoofdrol, is een Amerikaanse actiefilm uit 2020. In de film wordt het personage van Chris Hemsworth, Tyler Rake, ingehuurd om de ontvoerde zoon van een internationale crimineel te bevrijden. De jongen zit vast in de hoofdstad Bangladesh en tevens een van de meest ondoordringbare steden ter wereld. Deze missie is voor Tyler Rake ook een zoektocht naar verlossing. 

Enola Holmes

Enola is het zusje van de wereldberoemde Sherlock Holmes. Om haar verdwenen moeder te vinden gaat ze op speurtocht door het Victoriaanse Engeland. Echter is in het Victoriaanse Engeland nog geen sprake van gelijkheid tussen mannen en vrouwen die wij nu kennen en proberen haar broers haar weg te sturen naar kostschool om een ‘echte dame’ te worden. Daar heeft Enola geen behoefte aan, dus vertrekt ze naar Londen om daar haar moeder op te sporen. In deze film wordt de rol van Enola Holmes gespeeld door Millie Bobby Brown, beter bekend van Stranger Things, waar zij ‘eleven’ speelt. Haar broer Sherlock Holmes wordt gespeeld door Henry Cavill, beter bekend van Superman en The Witcher, en haar andere broer Mycroft Holmes wordt gespeeld door Sam Claflin, beter bekend als Finnick in The Hunger Games. 

The Irishman

In dit maffiaverhaal, met Robert de Niro, Joe Pesci en Al Pacino in de cast, wordt het levensverhaal van Frank Sheeran verteld. Frank Sheeran was na de oorlog truckchauffeur en kwam per toeval Russel Bufalino tegen. Door het uitvoeren van verschillende klusjes die van kwaad tot erger gingen, werd Frank Sheeran een vertrouweling van deze maffiafamilie.  Uiteindelijk werd Frank Sheeran, door het omhoog klimmen in de ongeschreven rangorde binnen deze maffia, zelfs de huurmoordenaar voor deze maffiafamilie. Deze film van 209 minuten is een lange zit, maar voor liefhebbers van dit soort films zeker de moeite waard.

The boy who harnessed the wind

In dit waargebeurde verhaal volgen we de 13-jarige William Kamkwamba. In dit verhaal wordt William van school gestuurd als duidelijk wordt dat zijn ouders geen geld meer hebben om zijn school te betalen. In plaats van thuis zitten gaat deze jongen hard aan de slag om zijn dorp te helpen. In deze film gaat William een windmolen bouwen om het dorp te helpen met de hongersnood. Het is een mooi verhaal om te zien. Ook ga je door deze film nadenken over hoe het er in sommige landen nog steeds aan toe gaat in deze tijd.