Ga naar de inhoud

Deze 5 series moet je gezien hebben als je van fantasy houdt

  • door

Als jij net zo’n grote fan bent van fantasy series als ik, dan zijn deze series echt voor jou. Series over vampieren, weerwolven en andere monsters worden steeds populairder, dus er worden ook steeds meer series gemaakt. In dit artikel zul je vijf series vinden die elke fantasy liefhebber toch wel gezien moet hebben.

1 The Witcher

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat The Witcher in december 2019 uitkwam op Netflix. Deze serie, gebaseerd op de gelijknamige video games en boeken, was binnen een paar weken de meest bekeken serie ooit op Netflix. Het is dan ook geen verrassing dat deze serie al voor meerdere seizoenen is verlengd. Het verhaal draait om Geralt of Rivia, Ciri en Yennefer of Vengerberg. Geralt of Rivia, gespeeld door Henry Cavill, is the witcher die door het ondergaan van verscheiden mutaties ongekend sterk is geworden en een basis in magie heeft. Hij jaagt op monsters en daar komen deze mutaties flink van pas. Ciri was de prinses van Cintra en zij komt er in de serie achter dat zij over krachtige magie beschikt, maar dit nog niet kan beheersen. Yennefer is in het begin een jong meisje van zestien jaar. Haar vader is een halve elf en zij kwart elf. Doordat zij deels elf is, is ze geboren met een scheve wervelkolom en wordt daarom gehaat door haar vader. Ze wordt opgehaald door een magiër om magie te studeren en zelf ook magiër te worden. Tijdens het eerste seizoen gebeuren er allemaal evenementen waardoor deze drie hoofdpersonages met elkaar te maken krijgen. 

2 The Boys

Deze serie van Amazon Prime gaat over superhelden. Op papier zijn het goede superhelden, maar in werkelijkheid zijn het helemaal geen goede mensen. Een groep mannen is tegen deze superhelden wanneer, door toedoen van deze superhelden, naasten van hen overlijden. Direct in de eerste paar minuten van de eerste aflevering zie je het eerste sterfgeval al door deze superhelden en wordt het spannend. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen en het tweede seizoen ook uit acht afleveringen. Het zijn geen lange seizoenen, maar dat maakt het niet minder leuk.

3 The Vampire Diaries

The Vampire Diaries is een redelijk bekende serie over vampieren, weerwolven, heksen en doppelgangers. In deze serie draait het om de hoofdpersonen Elena Gilbert (mens), Damon Salvatore (vampier) en Stefan Salvatore (vampier). Vier maanden nadat de ouders van Elena overlijden door een auto ongeluk botst ze op school tegen Stefan aan nadat ze haar drugsverslaafde broertje probeert te helpen in de mannen wc. Toen ze tegen hem aan botste werd ze verliefd, maar ze had nooit verwacht dat ze terecht zou komen in een hele andere wereld waarin vampiers, weerwolven, heksen en doppelgangers bestaan. Ze komt er zelfs achter dat zij zelf ook een doppelganger is. 

4 The Outpost

Een wellicht onbekende serie bij veel mensen is The Outpost. Het verhaal draait om Talon, een jong volwassen dame waarvan haar dorp is uitgemoord toen ze klein was. Haar dorp is uitgemoord omdat ze allemaal zwart bloed hebben in plaats van rood, dus als ‘freaks’ worden bestempeld. Deze mensen met zwart bloed zijn de bewaarders van zeven zogenoemde kinjes. Kinjes zijn kleine wezens die een kracht geven aan de gastheer waar zij in leven. Talon heeft ook een kinj, de asterkinj, waarmee zij een portaal kan openen naar een andere wereld, the plane of ashes. Een groot deel van de ‘blackbloods’ (de mensen met zwart bloed) zijn drie eeuwen geleden verbannen naar deze wereld door een van hun eigen soort. Volgens de profetie is Talon de blackblood die haar soort weer terug gaat brengen vanuit de andere wereld, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Terwijl ze in de buitenpost is wordt ze opgejaagd door ‘The Prime Order’, dit zijn drie mensen met kinjes (de leiders van het rijk) en hun leger, omdat ze de blackbloods niet terug willen hebben in de wereld. 

5 Supernatural

Deze serie kan natuurlijk niet missen in het rijtje fantasy series die je gezien moet hebben. Supernatural gaat over twee broers, Sam en Dean, die opgegroeid zijn als monsterjagers. Nadat hun moeder werd vermoord door een demoon toen Sam en Dean nog klein waren, is hun vader begonnen met het jagen op monsters en heeft zijn kinderen daarin meegenomen tijdens de opvoeding. Gaandeweg komen ze veel obstakels tegen, maar worden ze ook bevriend met super natuurlijke wezens waarvan ze niet hadden verwacht daar ooit vrienden mee te worden.